Ny livsstil med hele familien

Aldrig før har der været så mange børn i dette land som er overvægtige. Flere og flere børn har en BMI på over 25 og mange forskere er bekymrede over dette.

Det kan nemlig gøre, at de senere i livet vil opleve problemer. Det kan både være problemer, som har noget at gøre med sygdomme, selvværd og meget andet. Grunden til, at børn er overvægtige er altid deres forældre.

Det er nemlig dem, som bestemmer hvad børnene skal have at spise. Det er også dem, som sætter et eksempel som børnene naturligvis følger. Derfor bør man som voksen nøje overveje den livsstil man har når man skal have børn.

For hvis man har en dårlig livsstil er der stor sandsynlighed for, at ens børn vil få den samme dårlige livsstil med tiden.

En dårlig livsstil bør ændres tidligt

 

Skal man ændre på en livsstil er det godt at gøre det så hurtigt som muligt. Hvis det indebærer børn er det især vigtigt. For alle undersøgelser peger på, at jo tidligere man får sat ind over for dårlige vaner og dårlig livsstil jo bedre.

Er børnene først kommet i puberteten eller teenagealderen er det af og til for sent. Så står man som forælder og er vidne til, at ens børn er ved at få nogle dårlige vaner bør man sætte ind hurtigt. Man bør ændre sin livsstil på en måde, som er bedst for ens børn.

Hvis ikke man ved hvad der er det bedste for ens børn er der heldigvis hjælp at hente. For der er efterhånden mange kost- og sundhedsspecialister, som kan være behjælpelige.

Med et splittet fokus på både motion og mad kan de give dig en god vejledning i hvordan du og din familie kan blive sundere. Ofte vil en god ekspert gøre det til et fælles projekt. Det er sundt hvis hele familien både kan være sammen om at lave mad og dyrke motion. Eller måske ligefrem som familie at fokusere et grønnere miljø, for det gælder om at få hele familien til at samle sig om et fælles projekt.

Så bliver en ændring af livsstil nemlig et fælles projekt. Det er i sig selv med til at skabe et sammenhold og det kan også være sundt for en familie.

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen