IT giver arbejdspladser

Nutidens største arbejdspladser er inden for IT og teknik. For i tiden var alle de store virksomheder nogen der lavede et godt fysisk produkt, formåede at fragte store mængder varer på tværs af landet hurtigst, eller havde en evne til at finde olie alle de rigtige steder. Dengang hed mogulerne Rockefeller og Vanderbilt, i dag hedder de Gates og Bezos.
Men hvad er forskellen mellem dengang og nu? I dag har Gates og Bezos ikke udmærket sig ved hårdt fysisk arbejde, eller arvet et familieforetagende, men snarere at udmærke sig i et felt i vækst – IT og teknik.

Firmaer skabt i garager

Man snakker tit om IT selskaber, der bliver skabt i garager og pludselig er flere milliarder værd. De bliver skabt i garager, da det ikke kræver det samme at skabe et milliardforetagende i dag, som det gjorde dengang.

Internettet har gjort det muligt at handle til et globalt marked ved at trykke på en musetast, og dem der skabte platformene for dette, er dem der har profiteret mest.

Bill Gates skabte platformen hvor stort set alle computere i dag kører på, styresystemet Windows. Det gjorde han igennem virksomheden Microsoft, som har givet ham en af verdens allerstørste formuer.

Jeff Bezos skabte handelsplatformen Amazon, som er vestens største markedsplads, hvor man kan finde alt mellem himmel og jord, og sågar få det bragt ud næste dag i mange dele af verden. Nogle firmaer bruger virkelig sin IT tilat være på toppen og hele tiden læse sine rapporter og statistikker er dette firma, som slet ikke kan undvære det den dag i dag.

 

IT og teknik er fremtiden

I og med at verden overordnet set bliver mere og mere computer og teknikbaseret, er det også her mange af de fremtidige karrierer er. Der er konstant mangel på gode programmører over hele verden, altså folk kan lave hjemmesider, applikationer og softwareløsninger til virksomhederne.

En af de store fordele ved at arbejde i dette felt er desuden, at man i mange tilfælde kan arbejde hjemmefra, da arbejdet foregår via. Computeren langt hen ad vejen. Og hvem ved? Måske er du den næste der revolutionerer verden med en idé som Gates eller Bezos, og dermed skaber dig et navn, der er værd at nævne i en artikel som denne i fremtiden.

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen