Inviter hyggen indenfor med lyskæder om vinteren

Det er den mørkeste tid på året, og samtidig er det koldt og gråt vejr. På den slags dage kan det virke som om, at solen aldrig rigtigt står op. Uanset om man er ude i vejret eller sidder indenfor, er det svært ikke at lade sig påvirke af de helt mørke dage.

Det er ikke uden grund, at mange danskere hvert år lider af en mindre vinterdepression, fordi de savner lys i deres hverdag. Desværre kan man ikke kontrollere solen og overtale den til at komme et smut forbi.

Men der er heldigvis andre måder, hvorpå man kan invitere lyset og hyggen ind i hjemmet. En god måde er ved hjælp af hyggelige lyskæder, der virkelig spreder glæde og hygge om vinteren.

Lyskæder har mange anvendelsesmuligheder

De fleste vil måske forbinde lyskæder med juletræer og juleaften. Men faktisk behøver lyskæder ikke kun være noget, som hører julen til. I resten af de mørke dage i løbet af november, december og januar kan en lyskæde også gøre underværker.

I modsætning til hvad mange måske har indtrykket af, behøver lyskæder ikke blive viklet om et juletræ. Tværtimod har de utroligt mange anvendelsesmuligheder i boligindretningen, idet de er fleksible og kan hænges op eller vikles om diverse møbler.

Eksempelvis er der mange, der har succes med at hænge lyskæder op over sengegærdet eller rundt om vindueskarmen. Det er måske ikke nogen erstatning for solen og almindeligt dagslys, men det er langt hyggeligere end almindelige lamper.

Det giver en dæmpet og rar belysning, som gør det nemmere at komme igennem de lange vintermorgener og –aftener. Hvis du også er træt af alt mørket, kan det være, at en eller flere lyskæder er det rigtige valg for dig.

Vær kreativ med kæderne

I vintertiden er der rig mulighed for at finde lyskæder i diverse indretningsbutikker, supermarkeder og byggemarkeder. Nogle skal sættes i stikkontakten, og den type egner sig ikke altid så godt til indendørs brug i boligen, da det selvfølgelig giver nogle begrænsninger.

Hvis du vil have helt frie hænder til at placere dine lyskæder rundt omkring i boligen, skal du vælge typen med batteri. Lyskæder findes også i forskellige længder fra de helt korte til dem, der er flere meter lange.

Overvej, hvor du gerne vil have lyskæden hængt op, inden du vælger længden, så du ikke kommer til at mangle ledning eller have en masse tilovers. Med andre ord handler det bare om at være kreativ med kæderne for at få hyggen ind i hjemmet.

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen