Gå i Wozniackis fodspor – kom godt i gang med tennis

I Danmark er vi verdenskendt for vores tennis. Stjernen Caroline Wozniacki har haft en strålende karriere og har været verdens nr. 1 af flere omgange.

Derfor er det ikke underligt, at hun har inspireret danskere i alle aldre til at komme i gang med tennis. Næsten uanset udgangspunktet kan man nemlig forholdsvis hurtigt komme i gang med at spille tennis og lære de grundlæggende regler.

Der er dog nogle ting, som er gode at vide og have styr på, inden man kaster sig ud i at lære at spille tennis – og dem har vi samlet til dig her.

Kom godt fra start med lidt hjælp

Nogle kan godt lære sig selv at spille tennis. Men for langt de flestes vedkommende vil det være en kæmpe hjælp at have en træner ved sin side – i hvert fald i starten.

Som udgangspunkt er det vigtigt, både så man træner korrekt, og så man lærer reglerne og termerne i tennisspillet. Man kan finde lokale tennistrænere og tage timer de fleste steder.

Det behøver ikke være nogen fast aftale, men det kan være godt at tage et par timer, bare for at komme godt fra start og få lidt føling med spillet, inden man træner videre på egen hånd.

Start med forhånden og gå videre til baghånden

Forhånden er det nemmeste slag at mestre, så derfor er det her, begyndere bør starte. At spille kun med forhånd er ikke nødvendigvis det sjoveste, men det er vigtigt, hvis man er ved at lære tennis.

Det er nemlig langt nemmere at blive god til baghånden, hvis man først har mestret sin forhånd. Derfor er forhånden altid et godt sted at starte, og så kan man bevæge sig videre, når man føler, at man har fået styr på den.

Spil mod nogen, der er lidt bedre end dig selv

Hvis du spiller mod andre på dit niveau, bliver du andre bedre. Men man får heller ikke meget ud af at spille mod en, der bare hamrer boldene ned om ørerne på en.

Når man skal træne og spille kamp for sjov, bør man derfor vælge en modstander, der er lige over ens eget niveau. Det sikrer, at man konstant bliver udfordret, og at man hele tiden udvikler sig og bliver lidt bedre.

Samtidig er det også den sjoveste måde at øve sig og blive bedre til tennis.

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen