Besøg Island og oplev nordisk natur i verdensklasse

Når det bliver rejse- og ferietid, er et af de sværeste og sjoveste valg af tage destinationen. Hvor man skal hen er nemlig altid helt afgørende for, hvordan rejsen og ferien arter sig.

De fleste retter blikket sydpå, når det bliver tid til få en pause fra hverdagen. Det skyldes ofte, at syden har det hele – lækre strande, varme solskinsdage og kolde drinks.

Men det er en skam, hvis det gør, at man glemmer at overveje de nordiske destinationer. Der er nemlig også unikke oplevelser nordpå, fx på Island. Island blev især kendt efter VM i fodbold, hvor holdet blev kendt for sit nordiske udseende og heroiske slagsang.

Hvis man lader sin næste rejse eller ferie gå til Island, vender man nok ikke hjem med en lækker, brun hudfarve – til gengæld får man unikke oplevelser, som man vil huske hele livet.

Fascinerende kontraster mellem kulde og varme

Island er et helt unikt sted, hvor man finder natur, som ikke kan findes magen til andre steder. Island er nemlig en vulkanø, der ligger på en kæde af bjerge og vulkaner, hvoraf de fleste er dækket af Atlanterhavet.

Vulkanaktiviteten giver en spændende, dynamisk og til tider farlig natur, som man ikke kan undgå at blive fascineret af. Island er især kendt for de varme kilder, hvor man selv i mange minusgrader kan få et varmt bad midt i bjergene.

Vandet opvarmes af den vulkanske aktivitet i øens kerne, og nogle steder bliver vandet så varmt, at det er kogende. Det er altså noget, der i høj grad kendetegner den islandske natur, og som man bliver nødt til at prøve, når man er der.

Samtidig giver de mange bjerge og store, urørte sletter rig mulighed for mountainbike- og vandreture i det fri.

Reykjavik – en mindeværdig by

Når man befinder sig på Island, bør man også bruge nogle dage i øens hovedstad, Reykjavik. Selvom det ikke er en by, man hører meget om, har den utroligt meget at byde på.

Blandt andet er Reykjavik kendt for sit unikke udseende og udsøgte gastronomi. Derudover har byen også en lang historie, hvor blandt andet de to verdenskrige har sat deres aftryk.

Derfor kan man roligt sige, at Island er en ø, hvor der er noget for alle – både den aktive, den naturinteresserede, den madglade og den historiske – og alt indimellem.

Gå i gang med at taste din søgning herover og tryk enter for at søge. Tryk ESC for at annullere.

Tilbage til toppen